Van deze salade krijg je een zomers gevoel! Combineer de knapperige sla met de zoete mango en zoute (vega) spekjes en maak het af met een rozemarijndressing.
De vega spekjes kunnen natuurlijk vervangen worden door 'gewone' spekjes als je dit in huis hebt.
Ingrediënten (1 persoon, lunch):
- Ca 80 gr ijsbergsla, in dunne reepjes
- ½ mango, geschild en in dunne reepjes
- 50 gr (plantaardige) spekblokjes
- 1-2 el pijnboompitten
- Klein stukje rode peper, in dunne ringen
Voor de dressing:
- 3 el olijfolie
- 1 el rode wijnazijn
- 1 tl honing
- 1 takje rozemarijn, blaadjes fijngehakt
- ½ tl citroenrasp, fijngehakt
Bereiding:
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn, laat ze afkoelen. Verhit dan een beetje olie in de pan en bak de spekblokjes volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Maak de dressing door alle ingrediënten goed te mengen.
Verdeel de sla, spek en mango over een bord en strooi de pijnboompitten en rode peper erover. Giet er dressing naar smaak over.
Reacties
Een reactie posten