Als we risotto eten, houden we soms wat over (of we maken wat extra!). Dit is erg lekker om daar een dag later een risottoburger van te bakken en bij de lunch te eten. Je kunt ze ook als bijgerecht serveren ipv gekookte rijst.
Om een risotto te maken, kun je een van deze recepten gebruiken.
Ingrediënten (2-4 personen):
- restje risotto
- 1 ei, geklutst
- Paar el bloem
- Paar el paneermeel
Bereiding:
Haal de bakplaat uit de oven en bekleed met bakpapier. Warm de oven voor tot 200 graden.
Neem 3 platte bakjes, bijv vleesbelegbakjes. Doe resp. ei, bloem en paneermeel in de bakjes.
Verdeel de risotto in porties ter grootte van een gehaktbal. Druk wat plat.Neem 1 burger,wentel deze door de bloem, ga door het ei, paneermeel, ei en weer paneermeel zodat de burger rondom goed bedekt is. Leg op de bakplaat en herhaal met de andere burgers.
Bak de burgers in 30-40 min goudbruin, draai ze halverwege om.
Reacties
Een reactie posten