Kruidenboter met peterselie en bieslook

 

De lekkerste kruidenboter maak je heel makkelijk zelf! Neem kruiden waar je van houdt (of in huis hebt) en meng dit door roomboter. Voeg naar smaak zout en citroen toe en laat de smaken even intrekken.

Deze boter smaakt goed op een stukje stokbrood bij het barbecueën of gourmetten. 

Wil je eens een andere kruidenboter proberen? Maak dan deze kruidenboter met dragon.


Ingrediënten (ca 100 gram):

- 100 gr roomboter, ongezouten, op kamertemperatuur

- 1 el bieslook, fijngehakt

- 1-2 el peterselie, fijngehakt

- ½ - 1 teen knoflook, fijngehakt

- 1 tl citroenrasp, fijngehakt

- ½ el kwark

- Snuf grof zeezout

Bereiding:

Doe de boter in een kom, snijd met een mes door. Doe de rest van de ingrediënten erbij en meng goed. Dek af met folie en bewaar tot ½ uur voor gebruik in de koelkast.

Dek de boter af en laat minstens 1 uur op smaak komen in de koelkast. Haal het 15-30 min voor het serveren uit de koelkast zodat het makkelijker smeerbaar is.

Lekker op een stukje stokbrood, bijv bij het gourmetten of de barbecue.


 

 

Reacties