Kruidenboter met dragon

 

Varieer eens met de kruiden in je kruidenboter! Deze boter met verse dragon smaakt erg lekker, bijvoorbeeld bij een kopje soep. Makkelijk voor oudejaarsavond! 

Ik heb ongezouten roomboter gebruikt om de hoeveelheid zout naar eigen smaak toe te voegen. Gebruik je gezouten boter, voeg dan geen extra zout toe.

 

Ingrediënten (voor 100 gram): 

- 100 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur

- 2 takjes dragon, blaadjes fijngehakt

- ½ citroen, rasp fijngehakt

- 1 teen knoflook, geperst

- ½ tl (zee)zout

Bereiding:

Doe de dragon, citroenrasp, knoflook en zout erbij en roer het er met de messen door.

Dek de boter af en laat minstens 1 uur op smaak komen in de koelkast.
Lekker op een pistoletje bij een kom tomatensoep of bij het gourmetten.

 

Reacties