Gedroogde tomaten

Je kunt heel makkelijke zelf gedroogde tomaten maken. Vul een bakplaat met rijpe tomaten en laat ze met kruiden drogen in de oven. 

Doe de tomaten met kruiden en olijfolie in een pot en je kunt het een paar weken in de koelkast bewaren. Lekker in salades, pasta's en vele andere gerechten.

Je kunt het beste tomaten gebruiken die heel rijp zijn. Als je ze zelf kweekt, dan kun je heel goed oogsten als ze (bijna) open knappen van rijpheid. 

Ingrediënten (1 potje):

- 350 gr rijpe tomaatjes

- 3 teentjes knoflook, geplet

- Paar takjes tijm

- Grof zeezout

- Extra vierge olijfolie

Verder:

- Glazen potje, schoon

Bereiding:

Haal een bakplaat uit de oven en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor tot 100 graden.

Snijd de tomaatjes doormidden en leg ze met het snijvlak naar boven op de bakplaat. Leg de knoflookteentjes en takjes tijm tussen de tomaten.

Doe de bakplaat in de oven en droog de tomaten circa 3 uur. Controleer elk uur en open de oven even om het vocht eruit te halen.

Laat de tomaten afkoelen op de bakplaat. Doe de tomaatjes met de tijm en knoflook in het potje en vul met olie tot de tomaatjes onder staan.


 

Bewaar een paar weken in de koelkast.

 

 

 



Reacties