Een lekkere lunchsalade met mango én een dressing van mango! Het zoete van de mango past goed bij het zoute van de feta en zoet-zure van de ui.
Je kunt de dressing maken in een keukenmachine (de bullet) of een blender. Ik heb de dikte van een puree gebruikt, wil je hem iets dunner, voeg dan wat water toe.
Kijk hier voor het recept van de ingelegde ui, je kunt het evt vervangen door rauwe rode ui.
Ingrediënten (1 persoon):
- paar blaadjes ijsbergsla, in dunne reepjes
- ½ mango, in blokjes
- ⅓ komkommer of 2 snackkomkommers, in halve maantjes
- 1-2 el (ingelegde) rode ui, in halve ringen
- Klein stukje feta, in blokjes
- Handje pijnboompitten, licht geroosterd
Voor de dressing:
- ½ mango
- 2 el olijfolie
- 1 el citroensap
- Kneepje honing
- ½ tl chilivlokken
- Paar takjes peterselie
Bereiding:
Doe voor de dressing alle ingrediënten in een blender of keukenmachine, maal fijn tot een gladde dressing / puree.
Verdeel de ijsbergsla, mango, komkommer, ui en feta over een bord en strooi de pijnboompitten erover.
Serveer naar smaak met de dressing.
Reacties
Een reactie posten