Ingelegde rode ui

 

Ingelegde rode ui is lekker in een salade of op een broodje hamburger. Door de ui in hele dunne ringen te snijden is het in iets meer dan een uur al vol smaak, zachter en klaar voor gebruik.

Ik heb een klein potje gemaakt, maar dit recept is natuurlijk goed te vermeerderen als je meerdere potten wilt vullen. 


Ingrediënten (1 pot):

- 1-2 rode uien, in dunne halve ringen

- 100 ml witte wijnazijn

- 100 ml water

- 30 gr fijne kristalsuiker

- ½ el zout

- 2 laurierblaadjes

- 8 peperkorrels

- 1 schone (weck)pot van ca 250 ml


Bereiding:

Doe de uienringen in de pot.

Doe de azijn, water, suiker, laurier, peperkorrels en zout in een steelpan en breng op laag vuur  aan de kook. Zet het vuur uit en roer tot de suiker en het zout opgelost zijn. Laat 10-15 min staan, haal de laurier eruit en giet het mengsel bij de ui in het potje. Vul de pot tot ca 1 cm onder de rand, zorg dat de ui onder staat.

Laat minimaal 1 uur staan voordat je de ui gaat gebruiken. Bewaar max 1 maand in de koelkast.

Lekker op een broodje hamburger of in een salade.


 

 


Reacties