Herfst-risotto

 

Pompoen en champignons zijn volop verkrijgbaar in de herfst. Maak deze heerlijke vegetarische risotto met dragon en feta.

Wil je een andere risotto met pompoen maken? Kijk dan eens bij deze ovenrisotto met pompoen.


Ingrediënten (4-6 personen):

- 400 gr (fles)pompoen, in blokjes

- 250 gr champignons, in stukken

- 250 gr kastanjechampignons, in stukken

- 1 ui, gesnipperd

- 2 teentjes knoflook, geperst

- 350 gr risotto rijst

- 1,5 liter (groente)bouillon

- Paar takjes dragon, alleen blaadjes

- 200 gr feta verbrokkeld

- Versgemalen peper

 

Bereiding:

Zet de bouillon op (heel) laag vuur op het fornuis. Leg een jus- of soeplepel klaar om de bouillon te scheppen.

Verhit een beetje olie in een ruime pan. Fruit de ui en de helft van de  knoflook een paar min. Voeg de rijst toe en roer goed.

Voeg een flinke lepel bouillon toe en roer goed. Als de bouillon bijna opgenomen is, dan kan er weer nieuwe bijgeschept worden. De risotto moet heel zachtjes koken, een beetje ‘sudderen’ is voldoende. De risotto is klaar als de korrels beetgaar zijn, afh van het merk zal het zo’n 18 minuten duren. Het is een kwestie van proeven, het moet ‘bijna zacht’ zijn. Er blijft waarschijnlijk wat bouillon over.

Verhit ondertussen een scheutje olie in een wok en roerbak de rest van de knoflook met de champignons een paar min. Voeg de pompoenstukjes toe en verhit tot de groentes bijna gaar zijn.

Doe de groentes de laatste 5 min bij de rijst en verhit nog mee. Breng op smaak met peper en de dragon.

Roer 2/3 van de feta erdoor.

Serveer met de rest van de feta. 


 

 

 

Reacties