Chocolade panna cotta

Een dessert met chocolade doet het altijd goed als afsluiting van een kerstdiner! 

Deze chocolade panna cotta kun je al een (halve) dag vantevoren maken. De hoeveelheid is heel makkelijk te verdubbelen. 

Wil je een vanille panna cotta maken? Gebruik dan dit recept.

Ik heb deze handige puddingvormpjes bij de Xenos gekocht, doordat de onderkant eraf kan, laat de panna cotta veel makkelijker uit de vorm.

 

Ingrediënten (3 personen):

- 200 ml slagroom

- 50 ml melk

- 20 gr bruine suiker

- 80 gr pure chocolade, gehakt

- 2 blaadjes gelatine

- 3 puddingvormpjes, omgespoeld met koud water

Bereiding:

Doe de gelatine in een bakje met koud water. Doe de chocolade in een kom.

Verwarm de slagroom, melk en suiker in een steelpan al roerend tot het net aan de kook is. 

Giet over de chocolade en roer met een garde tot de chocolade opgelost is. Knijp de gelatine uit en roer met een spatel door de chocolade-room, verdeel over de glazen.

Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast. Zet vlak voor het serveren een bakje heet water klaar. Dip de puddingvorm in het water en stort de panna cotta dan op een bordje.



 

 

 

 

 

Reacties