Panna cotta (basisrecept)


Wil je een keer een lekker toetje maken? Probeer dan eens een panna cotta! Ik geef hier het basisrecept dat ik gebruik, je kunt er naar smaak mee variëren.

Je kunt deze basis al heel makkelijk iets extra's geven door er wat jam of lemon curd bij te serveren.

Houd bij het maken van panna cotta rekening met een koeltijd van minimaal 3 uur. Je kunt het goed een dag vantevoren maken.


Ingrediënten (3 personen):

- 250 ml slagroom

- 100 ml melk

- 2 vellen gelatine

- 35 gr kristalsuiker

- ½ vanillestokje

 

Verder:

- 3 glazen

- Zeef

- Maatbeker

Bereiding:

Doe de slagroom met de melk in een (steel)pan. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mes het merg eruit. Doe het merg en het stokje in de steelpan. Breng aan de kook terwijl je af te roert, kook kort door op laag vuur. 

Voeg de suiker toe en zet het vuur uit. Laat ca 15 min staan.

Week ondertussen de gelatine in een plat bakje met koud water. Zet 3 glazen, een maatbeker en zeef klaar.  


Haal het vanillestokje uit het roommengsel en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Giet de room door de zeef in de maatbeker. Vul de 3 glazen en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

Verdeel voor het serveren evt een lepel aardbeienjam of lemoncurd over de panna cotta.


 

 


Reacties