Spruitjes zijn erg lekker met kerrie. Roerbak samen met aardappelblokjes, prei en ui en je hebt een heerlijke maaltijd!
Wil je eens wat anders doen met spruitjes? Probeer dan deze Spruitjes met balsamicoazijn uit de oven eens.
Ingrediënten (2-3 personen):
- 500 gr spruitjes, schoongemaakt
- 300 gr aardappel, geschild en in dobbelsteentjes
- 1 ui, in halve ringen
- 1 prei, in halve ringen
- 1 teen knoflook, geperst
- 1-2 tl kerriepoeder
- Paar takjes tijm, blaadjes gerist
- Versgemalen peper en zout
Bereiding:
Kook de aardappels en spruitjes ca 8 min voor en giet af.
Verhit een scheutje olie in een wok en bak de prei met de ui en knoflook een paar min op medium vuur. Roer de kerriepoeder, tijm en wat peper en zout erdoor.Doe de aardappel en spruitjes in de wok en bak nog een paar min op medium-hoog vuur.
Serveer bijv met een stuk gegrilde tonijn.
Reacties
Een reactie posten