Deze salade lijkt wat op een salade niçoise, alleen heb ik de boontjes vervangen door mais.
Dit is een salade die ook in de winter of lente erg goed smaakt als lunch. Ik heb al eerder een recept met tonijn en ijsbergsla geplaatst, hier zie je dat wat olijven, een andere dressing en opmaak een leuke variatie geven op deze salade!
Ingrediënten (2 personen):
- Ca 200 gr ijsbergsla, in reepjes
- 1 blikje tonijn op water (160 gr)
- 2 tomaten, in blokjes
- 2 eieren, hard gekookt en in parten
- 1 kleine rode ui, fijn gesneden
- Handvol zwarte olijven, in vieren
- 1 blikje mais
Voor de dressing:
- 2 el mayonaise
- 1 el citroensap
- 1 el olijfolie
- Peper en zout
Bereiding:
Meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetje.
Leg de ijsbergsla op 2 borden of een grote schaal. Verdeel de ui, mais, tomaat en tonijn erover.
Serveer naar smaak met de olijven en de dressing.
Reacties
Een reactie posten