Plaattaart met rauwe ham

Een goedgevulde plaattaart met groentes en rauwe ham. Ideaal voor een doordeweekse avond!


Ingrediënten (3 personen):

- 1 rol bladerdeeg, koelvers

- 3 el roomkaas

- 1 el pesto, potje of volgens eigen recept

- 2 tl oregano, vriesdroog

- 1 prei, in halve ringen

- 2 paprika’s, in blokjes

- 100 gr rauwe ham, gescheurd in repen

- 5-6 gedroogde tomaten, in stukjes

- Zakje mini mozzarella bolletjes

Bereiding:

Haal een bakplaat uit de oven en warm de oven voor tot 200 graden.

Bak de prei en de paprika een paar min in een koekenpan tot ze wat zachter zijn. Breng op smaak met oregano en wat peper en zout.

Meng de roomkaas met de pesto.

Leg het deeg op het bakpapier op de bakplaat en snijd op 1 cm van de buitenkant iets in. Besmeer binnen deze lijnen met de roomkaas.

Verdeel de tomaten over het deeg en dan de gebakken prei en paprika. Stop de mozzarella bolletjes ertussen. 

Bak de plaattaart ca 15 min. Leg dan de rauwe ham op de taart en bak nog 5 min tot het deeg gaar is.


Reacties