
Een goedgevulde plaattaart met groentes en rauwe ham. Ideaal voor een doordeweekse avond!
Ingrediënten (3 personen):
- 1 rol
bladerdeeg, koelvers
- 3 el roomkaas
- 1 el pesto,
potje of volgens eigen recept
- 2 tl oregano,
vriesdroog
- 1 prei, in
halve ringen
- 2 paprika’s,
in blokjes
- 100 gr rauwe
ham, gescheurd in repen
- 5-6 gedroogde
tomaten, in stukjes
- Zakje mini
mozzarella bolletjes
Bereiding:
Haal een bakplaat uit de oven en warm de oven voor tot
200 graden.
Bak de prei en de paprika een paar min in een koekenpan
tot ze wat zachter zijn. Breng op smaak met oregano en wat peper en zout.
Meng de roomkaas met de pesto.
Leg het deeg op het bakpapier op de bakplaat en snijd op
1 cm van de buitenkant iets in. Besmeer binnen deze lijnen met de roomkaas.
Verdeel de tomaten over het deeg en dan de gebakken prei en paprika. Stop de mozzarella bolletjes ertussen.
Bak de plaattaart ca 15 min. Leg dan de rauwe ham op de taart en bak nog 5 min tot het deeg gaar is.
Reacties
Een reactie posten