Tagliatelle met mosselen

 

Eet je alleen en heb je toch zin in verse pasta, maar geen zin om de pastamachine schoon te maken of een grote verpakking te kopen? Maak dan een kleine hoeveelheid deeg in de keukenmachine en rol het uit met een deegroller!

Ik heb verse tagliatelle gemaakt met mosselen, tomaat en groenten. Dit recept is goed te verdubbelen of te bereiden met andere groentes.

 

Ingrediënten (1 persoon): 

Voor het pastadeeg:

- 1 ei

- 110 gr tarwebloem, bijv type 00

- 1 el water

- ½ el olijfolie

- Snufje zout

Verder:

- 1 kg mosselen, schoongemaakt

- 1 prei, in halve ringen

- 2 tomaten, in blokjes

- 1 winterpeen, in blokjes

- 1 teen knoflook

- ½ tl chilivlokken

- Scheutje witte wijn

- Versgemalen peper en zout

Bereiding:

Doe de ingrediënten voor het deeg in een keukenmachine met een deegmes. 


Gebruik voor grotere hoeveelheden een kitchenaid met deeghaak. Meng tot het soepel aanvoelt en een vingerprik direct verdwijnt.

Verpak in plasticfolie en laat minimaal 1 uur in de koelkast rusten.

Rol het deeg dun uit met een deegroller of pastamachine en snijd in repen van ca 1 cm. Leg ze op een bebloemde plank of dienblad en dek af met een schone theedoek.

Breng alvast een grote pan met een ruime hoeveelheid water en zout aan de kook voor de pasta.

Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de knoflook met de chilivlokken een paar min tot ze lekker gaan ruiken.Voeg de groentes en een scheutje wijn toe en bak nog een paar min tot ze beetgaar zijn. Doe de mosselen erbij en wok nog 5-7 min.

Kook ondertussen de tagliatelle gaar en roer dit door saus.


 

 

 

Reacties