Deze hartige taart met courgette en puntpaprika lust (bijna) iedereen!
De ingrediënten voor deze vegetarische hartige taart zijn goed houdbaar, je kunt deze quiche dus goed doordeweeks maken.
Ingrediënten (3 personen):
- 6-7 plakjes hartig taartdeeg, net ontdooid of een rol koelvers quichedeeg
- 1 courgette, in kleine blokjes
- 1 (gele) puntpaprika, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 50-100 gr geitenkaas, verkruimeld
- 2 teentjes knoflook, geperst
- ½ el oregano, vriesdroog of vers
- ½ el tijm, vriesdroog of vers
- 2 eieren
- 100 ml melk
- Peper en zout
- Beetje paneermeel
- Springvorm, ingevet
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Verhit een scheutje olijfolie in een wok en fruit de ui en knoflook op laag vuur aan. Zet het vuur wat hoger en voeg de courgette, puntpaprika en kruiden toe. Bak ca 8 min.Leg het deeg in de vorm, prik er met een vork wat gaatjes in en strooi wat paneermeel op de bodem.
Klop de eieren los met de melk en zout en peper. Doe de groenten in de vorm, giet het eimengsel erover en verdeel de geitenkaas erover.
Bak 30 min en dan nog 10-15 min op onderwarmte.Serveer in punten.
Reacties
Een reactie posten