Hartige taart met zalm en prei



Ik gebruik regelmatig gerookte zalm in hartige taarten of quiches, maar verse zalm is ook erg lekker!

Ik heb een pakje Boursin met knoflook en kruiden gebruikt, je kunt natuurlijk ook naturel roomkaas gebruiken en zelf (verse) kruiden toevoegen.

Deze taart is makkelijk te maken, controleer alleen even of het ei gestold is voordat je de taart uit de oven haalt. Maak in het midden een klein sneetje met een mes en kijk of het nog vloeibaar is. Verleng evt de oventijd.


Ingrediënten (3-4 personen):

- 1 rol bladerdeeg, of 6-8 plakjes bladerdeeg (ontdooid)

- 170 gr verse zalm, in stukken

- 2 preien, in halve ringen

- 2 (rode) paprika’s, in stukjes

- 200 ml melk

- 4 eieren

- Boursin met knoflook en fijne kruiden (150 gr)

- 1 bosui, in schuine ringen

- Springvorm (Ø 24 cm), ingevet

- Evt rucola

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 190 graden. Leg het deeg in de vorm.

Bak de prei met de paprika een paar min, breng op smaak met peper en zout.


Klop de eieren met de melk los en roer de boursin erdoor. Voeg de groente en de zalm toe en giet het mengsel in de springvorm.

Verdeel de bosui erover en bak in 45-50 min goudbruin en gaar. Controleer evt met een mes of het ei gestold is.

Haal uit de vorm en snijd in punten. Lekker met wat rucola erover.


 

 


Reacties