Gevulde kipfilet uit de oven

Vul een kipfilet met gedroogde tomaten, mozzarella en pesto, rol er parmaham om en bak het in de oven. Heerlijk! 

Je kunt van 1 kipfilet vier porties maken als je het serveert met meerdere groentegerechten. Voor deze gevulde kipfilet heb je geen pannen nodig, ideaal om te combineren met gerechten die je wel moet koken of bakken.


Ingrediënten (4 personen):

- 1 kipfilets van ca 200 gr

- 4 tl Pesto, gekocht of zelfgemaakt

- 4 bolletjes mini mozzarella

- 4 plakjes parmaham, in 3 plakjes

- 4 gedroogde tomaten, in reepjes

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Leg een stuk folie op een plank en leg een stuk kipfilet aan 1 kant van de folie. Vouw de folie erover heen en sla de filet plat met een koekenpan of deegroller. Gooi de folie weg.

Snijd de filet horizontaal doormidden en dan verticaal zodat je 4 stukken per filet hebt. Neem een stuk en smeer de helft in met 1 tl pesto, 3 plakjes mozzarella en wat gedroogde tomaat. 

Vouw de filet dubbel en rol er een plakje ham om.

Leg in de ovenschaal of op de bakplaat en ga verder met de rest van de kipfilet.

Bak de gevulde kipfilet in 15-20 min gaar.


Reacties