Een heerlijke smeuïge aardappelpuree maak je met een eidooier, warme melk en een pureeknijper (aardappelpers).
Je kunt een stamper gebruiken om puree te maken, maar wil je een lekkere puree, vraag dan een pureeknijper voor je verjaardag of de feestdagen.
Besteed wat extra tijd aan de aardappels en laat ze even droog koken na het afgieten en verwarm de melk die je toevoegt.
Serveer met een lekker stukje vlees, zoals een gevulde kipfilet en groenten, zoals gevulde champignons .
Ingrediënten (4 personen):
- 500 gr
kruimige aardappel, geschild en in stukken
- 75 ml melk
- 1 eidooier
- Nootmuskaat
- snufje zout
- Mespuntje
witte peper
- 15 gr
roomboter, in blokjes
Bereiding:
Doe de aardappels met wat water in een pan en kook in ca
18 min gaar. Giet ze af en laat nog een paar min zonder deksel op laag vuur
droog koken. Schud af en toe om.
Verhit de melk in de magnetron tot het bijna kookt. Doe
de aardappels door de knijper op een bord. Doe het met ca 50 ml van de melk en
de eidooier terug in de pan. Rasp wat nootmuskaat erboven en roer goed door.
Warm het op laag vuur weer op, voeg wat meer melk toe als het nodig is. Zet het
vuur uit en roer er nog zout, een mespuntje witte peper en roomboter door.



Reacties
Een reactie posten