Gehaktballen met ham en kaas

 


Dit is een wat uitgebreidere gehaktbal. Het geeft net wat extra's aan het gehakt en is niet moeilijk om te maken. 

 

Ingrediënten (4-6):

- 500 gr half-om-half gehakt 

- 1 ei

- 3 el bladpeterselie, fijngehakt

- nootmuskaat, geraspt

- peper, versgemalen

- 1 tl zout

- 3 el paneermeel

- 100 gram ham, in dunne reepjes

- 100 gram jong belegen kaas, in 8 blokjes

- ca 3 el bloem

- boter (vloeibaar of margarine)

- 100 ml water

 


Bereiding:

Zet een diep bord of vleesbeleg bakje klaar en strooi de bloem erin. Leg een plank en een bord klaar om na het vormen de gehaktballen op te doen.

Doe het gehakt in een kom en maak het wat los met een vork. Strooi de peper, zout en nootmuskaat erover en roer erdoor. Maak een kuiltje, breek het ei erin en voeg de paneermeel, peterselie en ham toe en kneed alles met een hand erdoor.

Verdeel het gehakt in 8 porties, maak er balletjes van. Leg 4 porties op de plank en druk plat, leg in het midden een blokje kaas. 

Vorm het gehakt om de kaas en maak er een bal van, zorg dat er geen kieren zijn, dan loopt de kaas er niet uit. Rol de ballen door de bloem en leg op het bord. Doe hetzelfde met de andere 4 porties gehakt.

Verwarm de boter in een koekenpan of hapjespan op redelijk hoog vuur. Doe de gehaktballen in de pan en draai ze allemaal om (ga bijv. met de klok mee terwijl je blijft draaien). Als de ballen mooi bruin zijn, zet dan het vuur lager en giet het water erbij. Doe de deksel op de pan en gaar de ballen in 10-12 min. Draai af en toe om.

Lekker met rode kool, gekookte aardappelen en evt appelcompote.


 

 

Reacties

Een reactie posten