Gevulde champignons uit de oven

Vul champignons eens met gedroogde tomaten, pesto en mozzarella en je hebt een heerlijk groentegerecht.

Deze champignons zijn een lekkere vegetarische variant van de gevulde kipfilet.

Reken op 2-3 gevulde champignons per persoon, afhankelijk van wat je erbij eet.


Ingrediƫnten (3 personen):

- 250 gr champignons

- 1 teentjes knoflook, geperst

- 1 el pesto, supermarkt of zelfgemaakt

- 4 gedroogde tomaten, fijngesneden

- Peper en zout

- 4 bolletjes mini mozzarella

Bereiding:

Verwarm de over voor tot 200 graden.

Kies 6-9 champignons van ongeveer dezelfde grootte uit. Snijd met een mesje het steeltje weg en hol voorzichtig iets verder uit met een theelepeltje.

Snijd de steeltjes en de overige champignons klein.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de champignons met knoflook een paar min op laag vuur. Roer de pesto en tomaat erdoor. Bak nog ca 8 min op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper.

Doe de vulling in de uitgeholde champignons en leg ze in de ovenschaal. Druk ½ mozzarella bolletje in de champignons.

Bak de champignons in 20-25 min in de oven gaar.

Reacties