Rode en groene ravioli met spinazie vulling

Deze ravioli smaakt niet alleen erg lekker, maar ziet er ook erg mooi uit! Kleur je groene pastadeeg met spinazie en je rode met bieten. 

Ik heb hier een vulling met spinazie en ricotta gemaakt, maar je kunt hier naar smaak mee variëren. Kijk voor andere vullingen eens bij de andere ravioli recepten op mijn site.

Als je wat bieten overhoudt, dan kun je bijv deze salade maken. 


Ingrediënten (3-4 personen):

Voor het rode deeg:

- 110 gr bloem (type 00), evt 20-30 gr extra

- 1 tl olijfolie

- 1 ei

- snufje zout

- 50 gr rode biet biet

 

Voor het groene deeg:

- 110 gr bloem (type 00), evt 20-30 gr extra

- 1 tl olijfolie

- 1 ei

- snufje zout

- 50 gr spinazie 

Voor de vulling:

- 400 gr Spinazie

- 250 gr ricotta

- 2 teentjes knoflook, geperst

- 1 sjalot, fijngehakt

- Peper

- 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt

- 1 ei, losgeklopt

Voor de salieboter:

- 50 gr roomboter

-  handvol salie, alleen de blaadjes


Bereiding:

Maak eerst de groentepurees. Pureer de rode biet fijn met een staafmixer en pureer in een andere maatbeker de spinazie met 1 el water fijn.

Maak de 2 kleuren deeg, doe dit na elkaar. Doe alle ingrediënten voor het deeg in de kom van een kitchenaid (of keukenmachine) en kneed met deeghaak tot een soepel deeg. 

Voeg evt wat extra bloem toe als het te nat is.

Verpak in folie en laat minimaal een uur in de koelkast koelen.

Maak de vulling. Wok met scheutje olie verwarmen. Sjalot en knoflook fruiten, spinazie in delen erdoor. Iets laten afkoelen. Doe de groentes in maatbeker, voeg de ricotta, kaas, peper en ei toe en pureer tot een egaal mengsel.

Haal het deeg en evt de vulling uit de koelkast en zet de pastamachine klaar. Rol per kleur in dunne vellen. Dit deeg is door de ingrediënten plakkeriger dan gewoon pastadeeg. Het kan zijn dat het makkelijker met de hand met een deegroller gaat. Rol het deeg zo dun mogelijk.

Leg op een vel deeg hoopjes vulling en dek af met een ander vel. Druk voorzichtig dicht met zo min mogelijk lucht ertussen. Snijd in vierkantjes. Druk de randen goed dicht met een vork.

Breng in een grote pan ruim gezouten water aan de kook en kook de ravioli in porties gaar.

Maak de salieboter: Smelt de boter in een koekenpan en doe de salie erin. Laat het lichtbruin worden, roer af en toe. 

Schep de ravioli met zo min mogelijk vocht in de koekenpan en schep even om. Laat op laag vuur, bijv de kleinste pit, staan tot alle ravioli gekookt is en in de pan zit.

Verdeel over de borden en serveer met wat geraspte parmezaanse kaas.


Reacties