Paprikasoep

 

 

Paprika met sinaasappel is een lekkere combinatie. In deze soep geeft de sinaasappel een frisse smaak aan de kip en de soep. 

Deze soep kan als voorgerecht (4 personen) gegeten worden of zoals wij gedaan hebben als hoofdgerecht (3 personen) met wat brood.

 

Ingrediënten:

- 1 sjalotje, gesnipperd

- 1 teentje knoflook, geperst

- 3 paprika’s, in stukjes

- 1 sinaasappel, sap en rasp

- 750 ml groentebouillon

- 1/2 tl gemalen koriander (ketoembar)

- 1 tl gerookte paprikapoeder

- bosje verse basilicum, alleen blaadjes

- ca 200 gr kipfilet, in blokjes

- staafmixer

 

 Bereiding:

Verhit wat olijfolie in een (grote) pan en fruit de sjalot met de knoflook op laag vuur. Voeg de paprika toe en fruit deze ook een paar min mee.

Roer de koriander en paprikapoeder erdoor en giet het sinaasappelsap en de bouillon erbij. Laat ca 15 min pruttelen tot de paprika zacht is. Breng evt op smaak met peper en nog wat paprikapoeder.

Kruid de kip met peper, zout en sinaasappelrasp.

Bak de kip in een koekenpan gaar. Doe de basilicum in de soep en pureer met een staafmixer. 

Voeg de kip toe aan de soep en serveer. Lekker met sterbrood met pesto, knoflook kruiden breekbrood of ander (gekruid) brood.

 

Reacties