Hamburgerkruiden

 


Deze mix is lekker om zelf het gehakt voor de hamburgers te kruiden. Het kan ook gebruikt worden voor gehaktballen of kruimelgehakt.

Deze hamburger kruidenmix kun je goed bewaren in een afgesloten (glazen) potje, ik gebruik voor zelfgemaakte mixen oa de kleine potjes van bonne maman jam.

Op bovenstaande foto staan meer kruiden, die zijn (ook) van andere mixen. Als ik een mix maak, dan doe ik vaak ook gelijk wat andere mixen.

 

Ingrediënten:

- 1 tl gemalen korianderzaad

- 2 tl gemalen zwarte peper

- 3 tl gemalen piment

- ½ tl gemalen kruidnagel

- 1 tl gemalen foelie

- ½ tl gemberpoeder

- ½ tl gemalen nootmuskaat

- 4 tl paprikapoeder

- 4 tl uienpoeder

Je kunt evt wat zout toevoegen, ik mis het niet in de hamburgers.


Bereiding:

Meng alle kruiden door elkaar en bewaar de hamburger kruidenmix in een afgesloten potje.

Gebruik in de gerechten ca 4 theelepels per 500 gr gehakt. Voeg dan ook 1 ei en ca 2 el paneermeel toe.


Maak je hamburgers helemaal zelf! Kruid het vlees met deze mix, bak er burgers van en leg ze op zelfgemaakte broodjes.

Reacties