Karamelsaus

Deze karamelsaus is lekker over ijs of als vulling in macarons.

In dit recept maak ik karamelsaus op de 'makkelijke' en snelle manier door lichtbruine basterdsuiker met boter te laten smelten. Ideaal als je een beetje slagroom over hebt.

Wil je de karamelsmaak krijgen door de suiker te laten bruisen, maak dan de karamel die ik hier gebruik.

 

Ingrediënten (ca 250 ml): 

- 125 gr ongezouten roomboter

- 150 gr lichtbruine basterdsuiker

- 150 ml slagroom

- ½ eetlepel vanille extract

- snufje zout

 

Bereiding:

Doe de boter in een pan met dikke bodem, smelt op laag vuur. Voeg de basterdsuiker toe als de boter gesmolten is en roer tot de suiker opgelost is.

Voeg al roerend de slagroom toe en breng het al roerend aan de kook. 

Laat ca 6 min koken en zet dan het vuur uit en roer het vanilleextract en het zout erdoor. Laat afkoelen en bewaar in een schone luchtdichte pot in de koelkast.

Gebruik het rechtstreeks uit de koelkast (wat dikker) om een macaron te vullen of warm het wat op tot een saus om over ijs te gieten.


 


Reacties