Rijst met kokos en erwten

Door rijst in kokosmelk te koken krijgt het een lekkere smaak en met de erwten erdoor is het een groenterijk bijgerecht.

Deze rijst past erg goed bij een vleesgerecht, bijv. babi ketjap of kip met pindasaus. Of serveer het ipv noedels bij deze Foe yong hai.


Ingrediënten (4-6 personen):

- 200 ml kokosmelk

- 300 ml water

- 300 gr basmatirijst

- 400 gr tuinerwten, diepvries

- ½ limoen, alleen rasp

- 4-6 el kokosrasp

Bereiding:

Doe de kokosmelk, water en limoenrasp in een pan en breng aan de kook, doe de rijst erbij en kook 5 min. Voeg de erwten toe, breng opnieuw aan de kook en kook nog ca 7 min tot de rijst gaar is.

Rooster ondertussen de kokos in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot het licht begint te kleuren.

Serveer de rijst met de geraspte kokos erover en bijv. babi ketjap en een zoetzure komkommersalade.




Reacties