Appeltaartjes met bastognekoekbodem

 

Deze appeltaartjes hebben een bodem van bastognekoekjes. Varieer eens met de appelvulling door er rozijnen of hazelnoten aan toe te voegen of het als partjes op het taartje te leggen.

Wil je een grote appeltaart maken? Kijk dan eens bij dit recept. Voor appeltaartjes met spijs, kun je dit recept gebruiken.


Ingrediënten (4 stuks):

Voor de bodem:

- 100 gr bastognekoekjes (8-9 stuks)

- 30 gr ongezouten roomboter, gesmolten

- 1 eidooier

 

Voor de vulling:

- 2-3 appels, in blokjes of partjes

- 1 zakje vanillesuiker

- ½ tl kaneel

- Evt rozijnen, geweekt en uitgelekt

- Evt hazelnoten

 

Verder:

- 4 kleine taart-/quichevormpjes (ca 9 cm doorsnede), bakpapier op bodem, randen ingevet

- 1-2 el abrikozenjam

 

Bereiding:

Warm de oven voor tot 170 graden.

Meng de appel met de suiker en kaneel en laat kort intrekken. Roer evt de rozijnen en/of hazelnoten erdoor. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Meng de eidooier en boter erdoor.

Verdeel het koekjesmengsel over de vormpjes, druk het goed aan met de achterkant van een lepel. Schep de appels in de vorm. 

Bak de taartjes 20-25 min in de oven.

Verwarm de abrikozenjam kort in de magnetron. Bestrijk de taartjes direct met de jam als ze uit de oven komen.

Laat ca 15 min afkoelen in de vorm, zet dan op het rooster tot ze volledig afgekoeld zijn. Bewaar in de koelkast (de bodem zal dan wat harder worden).

Serveer evt met een toefje slagroom of clotted cream.

 

Varieer eens door een grote taart te maken. Gebruik voor dezelfde hoeveelheid ingrediënten een vorm van ca 22 x 22 cm. Bekleed de vorm met bakpapier en verleng de oventijd met ca 10 min.




Reacties