Kruimelgehakt met jus

 

Vroeger maakte ik vaak kruimelgehakt met jus uit een zakje of een potje Maggi juspoeder. Door verschillende specerijen te combineren heb je geen zakjes meer nodig!

Mis je bepaalde specerijen, dan kan je ze evt vervangen (bv foelie door wat extra nootmuskaat, nootmuskaat door de helft gember, witte peper door de helft zwarte peper). Kijk ook eens op dit blog over verschillende specerijen.


Ingrediënten (4-6 personen):

- 500 gr half-om-half gehakt

- 1 sjalot, grof gesnipperd

- 2 tenen knoflook, geperst

- 1 tl witte peper

- 1 tl zout

- 1 tl foelie (poeder)

- 1 tl nootmuskaat

- 2 tl uienpoeder

- 2 tl paprikapoeder

- 1-2 tl worcestershire saus

- 250-400 ml (rundvlees)bouillon


Bereiding:

Meng het gehakt met de specerijen en worcestershiresaus.

Verhit een koekenpan met wat boter erin. Fruit de ui en knoflook een paar min op laag vuur. Voeg het gekruide gehakt toe, zet het vuur iets hoger en bak het rul.

Giet 250 ml bouillon erbij en doe een deksel op de pan. Laat op laag vuur ca 10 min zachtjes koken. 


Haal de deksel eraf voor een geconcentreerde jus of voeg extra bouillon toe voor een dunnere jus.

Lekker bij gekookte aardappelen en groenten of op een stamppot, zoals hutspot.


 

 

Reacties