Andijviesalade met mango en spekjes


Meng zoet (mango) en zout (spekblokjes) door de licht bittere rauwe andijvie en je hebt een heerlijke salade.

Deze salade kan geserveerd worden als lunchsalade voor 1 persoon of in een kom bij een uitgebreide gezamenlijke lunch. Ideaal als je een restje andijvie over hebt van een stamppot of gratin of een klein kropje in de tuin.

Ingrediënten (1 persoon):

- ca 40 gr andijvie, in dunne reepjes gesneden

- 1/2 mango, in blokjes

- ca 50 gr spekblokjes

- handvol hazelnoten

- 1/4 komkommer, in blokjes

 

Voor de dressing:

- 1 el witte wijnazijn

- 2 el extra vierge olijfolie

- 1/2 tl mosterd

- 1 tl honing

- versgemalen peper

Bereiding:

Verhit een koekenpan met een klein beetje olie, bak de spekblokjes uit en laat de hazelnoten de laatste paar min meebakken. Laat uitlekken op keukenpapier.

Mix de ingrediënten voor de dressing.

Meng de andijvie, mango en komkommer op een bord. Verdeel de spekjes, hazelnoten en dressing erover.


 

Reacties