Gegrilde groentes zijn erg lekker in een schaal lasagne. Gebruik plakken courgette of repen paprika met een zelfgemaakte tomatensaus.
Je kunt evt ook paprika's uit een pot gebruiken als je geen grillpan hebt.
Wil je liever een lasagne met gehakt? Gebruik dan dit recept. Wil je een vegetarische lasagne zonder pastavellen? Kijk dan eens hier.
Ingrediënten (3 personen):
- 1 courgette
- 2 paprika’s
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- 1 pakje passata of tomato frito, ca 200 gr
- 1 teen knoflook, geperst
- Paar takjes basilicum, blaadjes gescheurd
- Lasagnebladen
- Evt paar plakken kaas
- Ovenschaal, ingevet
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 180 graden.
Snijd de courgette in de lengte in plakken van ca ½ cm dik, bestrijk met olijfolie en bak beide kanten in een grillpan tot er strepen ontstaan. Snijd de paprika’s in repen, bestrijk ook deze met olijfolie en bak in de grillpan.
Verhit ondertussen een beetje olie in een steelpan en fruit de sjalot met knoflook. Giet de passata erbij en laat een paar min zachtjes koken. Zet het vuur uit en roer de basilicum erdoor.
Schep een laagje tomatensaus in de ovenschaal, leg de helft van de paprika erin. Leg lasagnebladen erop, zorg dat ze niet overlappen. Ga verder met een laagje saus, de courgette, saus, paprika etc.
Eindig met een laagje saus en leg er evt een paar plakjes kaas op. Bak in ca 40 min gaar.
Reacties
Een reactie posten