Meestal maak ik pesto met pijnboompitten (zie dit recept), maar voor sommige gerechten wil je een sterkere smaak. Door walnoten te gebruiken, kun je de pesto goed gebruiken als smaakmaker in bijgerechten.
Ik heb de walnootpesto bijv gebruikt voor mijn bijgerecht bij het kerstdiner (sperzieboontjes, beef Wellington en gebakken aardappelen). Zo maak je gekookte boontjes net wat specialer!
Een andere variatie met een sterkere smaak is deze korianderpesto.
Ingrediƫnten (klein kommetje):
- 80 gr walnoten
- 80 gr
parmezaanse kaas, geraspt
- 20 gr
basilicum, alleen blaadjes
- 1 teen
knoflook
- 50 ml
olijfolie traditioneel
Bereiding:
Rooster de walnoten in een droge koekenpan, laat
afkoelen.
Doe de basilicum, walnoten, kaas en knoflook in de keukenmachine (met mes) en hak fijn. Giet de olijfolie erbij en meng goed.
Bewaar de pesto in een afgedekte kom in de koelkast.
Lekker door gekookte boontjes en gekookte of gebakken aardappelen.
Reacties
Een reactie posten