Korianderpesto


Deze pesto van koriander en walnoot is een lekker variatie op een pesto van basilicum. 

Ik maak regelmatig pesto van basilicum, maar ik had nu wat koriander over en heb deze eens gebruikt voor een pesto. Het heeft een sterkere smaak dan de 'normale' pesto, als je daar niet van houdt neem dan normale olijfolie. Ik vind deze sterkere smaken (koriander, walnoot en extra vierge olijfolie) een lekkere variatie.

 

Ingrediënten (klein potje):

- 15 gr verse koriander

- 15 gr walnoten

- 1 teentje knoflook

- 15 gr Parmezaanse kaas

- 40 ml (extra vierge) olijfolie

- zeezout


 

Bereiding:

Rasp de kaas in een keukenmachine, vervang de rasp door het mes. Voeg de blaadjes van de koriander, de walnoten en knoflook toe en hak het fijn.

Giet langzaam de olie en een snuf zout erbij en meng tot een egaal mengsel.

Serveer op Turks brood of roer door een pasta.


 


Reacties