Twee soorten deeg in één pasteitje geeft een extra smaak aan het geheel. De bodem en zijkant van verrijkt korstdeeg en de deksel van bladerdeeg met een vulling van twee soorten rundvlees.
De pasteitjes zijn koud (op kamertemperatuur) ook lekker, dus maak gerust meer dan je nodig hebt.
Als je nog vulling overhoudt, dan kun je dit de volgende dag als vulling in een empanada doen en bakken zoals in dit recept.
Ingrediënten (12 stuks):
Voor het verrijkte korstdeeg:
- 250 gr bloem
- 175 gr koude
boter, in blokjes
- 1 ei
- 1 tl zout
Voor de vulling:
- 350 gr runderreepjes,
op kamertemperatuur
- 300 gr
rundergehakt, op kamertemperatuur
- 2 gote uien,
gesnipperd
- 100 gr
champignons, in stukjes
- 1 winterpeen,
in stukjes
- 1 groot blikje
tomatenpuree
- 250 ml
runderbouillon
- 1 el worcestershiresaus
- Versgemalen peper
- 3 el bloem
Verder:
- 1 rol bladerdeeg
of vellen uit de vriezer, ontdooid
- Losgeklopt ei
of scheutje melk
- Muffinvorm,
ingevet
Bereiding:
Maak eerst het korstdeeg. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine.
Meng kort tot het een egaal deeg is. Verpak in huishoudfolie en laat ca 1 uur in de koelkast rusten.
Maak ondertussen de vleesvulling. Doe de uien met de runderreepjes in een braadpan en bak rondom bruin. Roer de tomatenpuree erdoor. Voeg de wortel, het gehakt, worcestershiresaus en peper toe. Voeg de bouillon toe en laat 10 min op laag vuur met deksel garen.
Maak een papje van de bloem en een scheutje kookvocht uit de pan en roer dit door de vleesvulling om in te dikken. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Warm de oven voor tot 175 graden.
Rol het korstdeeg uit en doe dit op de bodem en zijkanten van de muffinvorm.
Schep de vleesvulling erin tot net onder de rand. Steek rondjes uit het bladerdeeg die net iets groter zijn dan de muffinvorm holtes en bedek de vulling.
Druk de randen goed aan en maak met een scherp mes een stoomgaatje in het midden van de pastei. Bestrijk met ei of melk.
Bak de pasteitjes in 30-40 min gaar en goudbruin.
Reacties
Een reactie posten