Rijstepap

 

Ik denk dat iedereen wel eens teveel rijst kookt. Gooi dit niet weg, maar maak er een lekkere rijstepap van! 

Voor rijstepap is witte rijst het lekkerst. Als je zilvervliesrijst over hebt, dan kun je dit goed in een salade gebruiken zoals deze rijstsalade met tonijn of deze salade met geroosterde paprika


Ingrediënten (voor 200 gram gekookte rijst):

- 200 gr gekookte rijst

- 200 ml melk

- 2 zakjes vanillesuiker

- 1 kaneelstokje

- snuf zout

Bereiding:

Weeg de hoeveelheid gekookte rijst en pas de hoeveelheden aan.

 

Breng de melk met het kaneelstokje erin rustig aan de kook. Voeg de rijst, zout en suiker toe en roer goed door.

Laat ca 20 min zacht koken totdat de meeste melk is opgenomen door de rijst, maar het nog wel vochtig is. Roer regelmatig goed over de bodem, vergeet de rand van de pan niet.

Haal het kaneelstokje eruit en schep in kommetjes.

Schep wat bruine suiker op de warme pap en laat het wat ‘smelten’. De rijstepap is warm en koud lekker. Bewaar in de koelkast.

Heb je meer of minder rijst, pas dan de hoeveelheden naar verhouding aan. Met 200 gram gekookte rijst heb je ca 3 porties.

 

Reacties