Rijstsalade met geroosterde paprika

Deze rijstsalade met geroosterde paprika is een lekker bijgerecht, maar het kan ook bij een buffet of groepsetentje geserveerd worden. Het is ook makkelijk mee te nemen.

Het oorspronkelijke recept komt uit de Allerhande, ik heb (vooral) de hoeveelheden naar smaak aangepast. Maar het blijft een gerecht met koriander, als je ervan houdt, dan is het heerlijk. Houd je niet van koriander, dan kun je heb waarschijnlijk beter weglaten of vervangen door bijv. geroosterde komijn- of venkelzaadjes.

 

Ingrediënten (4-6 personen):

- 200 g wilde en witte rijst

- ½ limoen, rasp en sap

- 1 el zoete chilisaus

- 1 el sesamolie

- 295 g gegrilde paprika's in pot, uitgelekt en in reepjes

- 2 bosuien, in halve ringen

- 50 g gedroogde abrikozen, in stukjes

- 2-3 takjes verse koriander, grof gehakt

- 1 el sesamzaad, geroosterd

- Peper en zout

 

Bereiding:

Kook de rijst gaar, giet af en doe het in een ruime schaal. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur.

Meng de limoenrasp, -sap, chilisaus en sesamolie. 

Schep dit door de (afgekoelde) rijst en breng op smaak met peper en zout. Roer de paprika, bosui, abrikozen, koriander en sesamzaad erdoor en serveer.

Deze salade is een tweede dag ook erg lekker, omdat de smaken er goed doorgetrokken zijn.

 

Serveer bijv met Kipfilet met wortel en citrus uit de oven.


Reacties