Rijstsalade met tonijn

 

Deze rijstsalade met tonijn en sperziebonen is erg lekker, makkelijk te maken en snel klaar. Ideaal voor een doordeweekse avond of een luie vakantiedag!

Als je een restje overhoudt (of wat meer maakt), bewaar dit dan voor de lunch. Eet het dan op kamertemperatuur.


Ingrediënten (3 personen):

- 100 gr (zilvervlies)rijst

- 200 gr boontjes, in stukken

- 1 rode ui, fijngesnipperd

- 2 tomaten, in blokjes

- 1 teen knoflook, geperst

- Handvol verse peterselie, gehakt

- Blikje tonijn op olijfolie

- 3 eieren

- Versgemalen peper 

Bereiding:

Kook de eieren hard en de rijst gaar.

Verhit ondertussen in een wok 2 el olie uit het blik tonijn, giet de rest van de olie af. Bak de ui, knoflook en boontjes ca 5 min. 

 

Voeg dan de tomaten en peterselie toen en bak tot de boontjes beetgaar zijn. Roer de tonijn, peterselie en gekookte rijst erdoor. Breng op smaak met peper.


Schep de salade op de borden en leg de eieren in parten erop. Serveer warm.

 


Reacties