Marmer cupcakes

Deze cupcakes met vanille en chocolade zijn een leuke variatie op normale cupcakes.

Dit recept is een soort mix van fondant cupcakes en marmercake, je kunt zelf natuurlijk ook je eigen variatie maken! 

Ik vind het makkelijk om 2 spuitzakken te gebruiken, heb je deze niet, dan kun je ook een (jus)lepel gebruiken om het beslag in de vormpjes te scheppen.


Ingrediƫnten (12 stuks):

Voor de cupcakes:

- 180 gram zelfrijzend bakmeel

- 180 gram boter

- 140 gram suiker

- 4 eieren

- 1 zakje vanillesuiker

- snufje zout

- 1 sinaasappel, rasp

- muffinvorm

- 12 cupcake papiertjes

- Evt 2 spuitzakken (zonder mondje)

 

Voor de chocolade:

- 2 el cacao

- Scheutje melk

Bereiding:

Warm de oven voor tot 175 graden. Zet het muffinblik klaar en doe er papiertjes in.

Laat de boter en eieren op kamertemperatuur komen. Doe het zout op het afgewogen bakmeel. Maak een papje van de cacao en melk, het moet niet dun te zijn, alleen zonder klontjes.

Mix in een kom de boter met de suiker, vanillesuiker en sinaasappelrasp. Het moet een egaal, romig mengsel worden. Voeg dan de eieren 1 voor 1 toe, voeg de volgende pas toe als het vorige erdoor gemixt is.

Voeg rustig het bakmeel toe. Zet de mixer even uit, voeg wat toe en mix dit er weer door tot alles erdoor zit.

Doe de helft van het beslag in een spuitzak. Mix door de rest het cacaopapje, doe dit in een andere spuitzak.

Vul de cakevormpjes afwisselend met wit en bruin beslag. 

Bak ze in ca 20 min gaar. Test met een houten prikkertje of ze gaar zijn (het moet er droog uit komen).

Laat de cakes volledig afkoelen op een rooster.


 


 


Reacties