Gevulde tortellini met tomatensaus

 

Zelfgemaakt tortellini, een leuke uitdaging. Voor het vouwen van de tortellini heb ik wat youtube filmpjes gekeken en me het makkelijk gemaakt door het te vullen met pesto.

Ik heb het geserveerd met een rode saus, roodbaarspakketje en tomaten-mozzarella salade.

 

Ingrediënten:

Voor de pasta (4-6 personen):

- 425 gram tarwebloem 

- 3 el water

- 1 el olijfolie

- 3-4 eieren

- snufje zout

- pesto (zie eerdere blog)

- uitsteekrondje van ca 7 cm (of een glas)

 

Voor de tomatensaus (2 personen):

- blikje gepelde tomaten

- paar takjes peterselie, alleen blaadjes en dunne steeltjes

- paar takjes tijm, alleen blaadjes

- 2 teentjes knoflook

- 1 ui, gesnipperd

- peper en zout 

Bereiding:

Voor de tortellini:

Maak het pastadeeg zoals hier beschreven. Voor 2-3 personen was een halve portie deeg genoeg, van de andere helft heb ik een dag later 'pasta pesto' gemaakt zoals onderaan dit artikel beschreven.

Zet de spullen voor de tortellini klaar: pastamachine, bebloemde dienbladen, bakje bloem (voor bestrooien), bakje water (voor bestrijken) en een bakje pesto (voor vullen). Breng ook vast een ruime pan met water aan de kook voor de pasta.

Verdeel het deeg in 3 porties, rol 1 portie uit en steek er rondjes uit. Leg de rondjes naast elkaar op een dienblad.

Kijk voor het vouwen ook naar de verschillende stappen op onderstaande foto, start linksonder, dan met de klok mee.

Leg in het midden van het rondje een ruime theelepel pesto. Maak met je vinger de buitenrand van het rondje nat en vouw losjes dubbel. Begin aan 1 kant met dichtdrukken en ga rustig door naar de andere kant, op deze manier wordt zoveel mogelijk lucht eruit geduwd.

Vouw het halve rondje dubbel, houd het vast en vouw de punten naar elkaar. Druk deze op elkaar dicht en je tortellini is gevormd!

Rol en vorm de tweede en derde portie. Kook de pasta in een paar minuten gaar, ook hier is het handig om het in porties te koken.

 

Voor de tomatensaus:

Doe de inhoud van het blik tomaten, de peterselie, tijm en knoflook in een keukenmachine en pureer tot een saus. Fruit de ui in een wok en voeg de tomatensaus toe.

Houd op heel laag vuur warm tot de pasta gekookt is.

Serveer de tortellini met tomatensaus erover en een salade en een stukje vis ernaast.

 

Mocht je nog pastadeeg en pesto over hebben en geen tijd/zin hebben om tortellini te maken, dan kun je er een snelle pasta pesto van maken. Rol het deeg uit, snijd er vierkantjes of rechthoekjes van.

Neem een schaal, doe er een ruime lepel pesto in. Kook een portie vierkantjes, schep het met een schuimspaan uit de pan (laat uitlekken) en doe het op de pesto. Roer door elkaar. 

Doe weer een ruime lepel pesto in de schaal, kook een portie deeg en roer dat door de pesto en pasta in de schaal. Ga zo door tot alle pasta gekookt is. Doe tussendoor een deksel op de schaal zodat het warm blijft.

 

Reacties