Tomaten-mozzarella salade

 

Deze salade kan heel goed als bijgerecht bij een pastagerecht, maar het kan ook prima op een buffet. 

 

Deze salade is het lekkerst als hij vers gegeten wordt. Ik maak hem voor 1 dag, de hoeveelheid is natuurlijk makkelijk aan te passen, je kunt een grote schaal met meerdere ringen maken bij een grotere hoeveelheid. Maak het dan af met bijv wat gescheurde basilicumblaadjes erover.

Ingrediënten (2 personen):

- 2-3 tomaten, in plakjes

- bol mozzarella (125 gr), in plakjes

- 1 el pesto (zie eerdere blog) of uit een potje

- 2 el extra vierge olijfolie

 

Bereiding:

Maak de salade door de plakjes tomaten en mozzarella om en om te leggen. Meng de pesto met de olijfolie en sprenkel wat over de tomaten en mozzarella. Serveer de rest van de dressing erbij. 

Lekker bij een pasta en (gebakken) vis.

 

 

 

 

 

Reacties