Hartige muffins met wortel en snijbiet

 

Kleurrijke muffins met wortel, snijbiet en geitenkaas. Heerlijk fris doordat er veel rauwe groentes in gaan.

Heb je zin in nog meer hartige muffins? Probeer dan deze courgettemuffinshartige muffins snijbietmuffins of hartige muffins met geitenkaas of zoek naar muffins bovenaan de pagina.

 

Serveer deze muffins bij de lunch. Varieer eens met verschillende soorten muffin voor een uitgebreide lunch.


Ingrediënten (6 stuks):

- 125 gr zelfrijzend bakmeel

- 1 ei

- 125 ml melk

- 25 ml zonnebloemolie

- 50 gr geitenkaas, verkruimeld

- Ca 100 gr wortel, geraspt

- Ca 60 gr snijbiet, fijngesneden

- Versgemalen zout en peper

- Muffinvorm, met papiertjes

Bereiding:

Warm de oven voor tot 180 graden.

Meng met een lepel het bakmeel, zout en de wortel in een kom. Roer het ei, de melk en de olie erdoor tot een egaal mengsel. Voeg dan de snijbiet en geitenkaas toe, roer het erdoor en verdeel het mengsel over de papiertjes.

Bak de muffins in ca 25 gaar en goudbruin.

Haal de papiertjes uit de vorm en laat ze (iets) afkoelen op een rooster.


 

 


Reacties