In de keuken van Anke

Ik ben Anke en ik woon samen met mijn man en dochter (tiener). Ik wil laten zien dat het niet moeilijk is om lekkere dingen te maken in je eigen keuken.

Ik ga elke woensdag- en zondagochtend een nieuw recept plaatsen, zodat er genoeg keuze is om iets uit te proberen! Bovendien komt er regelmatig op vrijdag een extra blog met een lekker recept voor het weekend of een speciale gelegenheid.

 

We hebben een 'doorsnee' keuken met een 4 pitsfornuis, oven en magnetron. We hebben er voor gekozen om redelijk wat werkblad te hebben, zodat we met meer personen tegelijk kunnen koken. 

Hier ben ik een pan erwtensoep en een breekbrood aan het maken.

Ook is het handig om een extra 'werktafel' te hebben, om fondant te rollen, ingrediënten neer te zetten, kruidenplantjes te kweken, of gewoon te ontbijten!

Ik kook erg gevarieerd en wissel vleesgerechten af met vis- of vegetarische gerechten. De enige 'beperkingen' zijn schaal- en schelpdieren, niet vanwege een allergie, maar deze hoeven niet gegeten te worden. Ik hou hier (als enige) wel van, dus dat los ik dan bijvoorbeeld op door een quiche maar deels met garnalen vullen, zoals deze visquiche. Probeer eens gerechten die je anders misschien niet zou kiezen, misschien ontdek je iets wat je heel lekker vindt!

In onze tuin hebben we een aantal bakken waar we groentes in kweken, zo kan ik regelmatig diverse soorten sla voor salades oogsten of bijv. bonen, paksoi, spinazie, (snij)biet, palmkool of tomaten.

Kan een afbeelding zijn van plant en buitenshuis

 

Hier kun je lezen hoe mijn plezier in koken en bakken begonnen is en hoe we koken.


Ik zal ook nog een keer laten zien welke dingen (materiaal en ingrediënten) handig zijn om in huis te hebben. Wat is echt een 'must' en wat is handig om bijvoorbeeld taarten te versieren en welke kruiden en specerijen zijn onmisbaar.

 

Handig om te weten over mijn recepten:

Oven: Ik bak in een voorverwarmde oven met boven- en onderwarmte, behalve als het anders in het recept staat.

Maten: In de recepten voor bakken (brood, taart, koekjes ed) gebruik ik maatlepels voor de thee- en eetlepels, deze zijn 5 en 15 ml. In de recepten voor hoofdgerechten doe ik het vooral naar smaak.

Afwegen: Ik heb een standaard digitale keuken weegschaal die ik voor bijna alles gebruik. Voor het afwegen van kleine hoeveelheden van de ingrediënten voor brood (gist, zout) gebruik ik een precisie weegschaal (Krumble, 0,01 tot 200 gr).

Snijden: Ik begin het liefst met het voorbereiden van alle ingrediënten, ik snij bijvoorbeeld mijn groenten bijna altijd voordat ik pannen aanzet. Daarom staat de manier van snijden vaak bij de ingrediënten en niet bij de bereiding. Maak het jezelf gemakkelijk en zet alles klaar voor je begint!


Reacties