Vis quiche

 

 

Als visgerecht eten we deze week een vis quiche. Een quiche met zalm en deels met garnalen.


Ingrediënten

- ca 300 gram verse zalm, in blokjes

- bosje lente ui (bosui, salade ui), in halve ringen

- 1 paprika, in blokjes

- 125 gr crème fraîche

- 3 eieren

- rol bladerdeeg

- 1 el mosterd

- 1 el dille (vriesdroog, maar kan natuurlijk ook vers)

- peper en zout

- 125 gr zachte geitenkaas

- quichevorm (ca 28 cm)

 

 

Bereiding

Warm de oven voor tot 180 graden. Vet de quichevorm in en bekleed met bladerdeeg, prik met een vork wat gaatjes in het deeg.

Meng de zalm, paprika en lente ui met wat peper en zout door elkaar. Klop de eieren los met de crème fraîche, mosterd, dille, peper en zout. 

 

Verdeel het zalmmengsel over de bodem. Als de garnalen maar op een deel van de quiche komen, dan kan dat deel gemarkeerd worden met twee opstaande stukjes paprika. Verdeel binnen dit stuk de garnalen over de quiche.

Giet het eimengsel over de quiche zodat alles bedekt is. Verkruimel dan de geitenkaas erover.

Bak de quiche in ca 45 min goudbruin en gaar, dek het evt de laatste 10 min af met aluminium folie als het te donker wordt.


 

Serveer met een salade / sla / komkommer.





Reacties