Chinese kool in gember oestersaus

 

Ben je op zoek naar een lekker wokgerecht dat niet pittig is, maar wel vol smaak? Probeer dan deze Chinese kool in gember oestersaus!

Met een paar ingrediënten die je meestal wel in huis hebt, maak je een heerlijke vegetarische maaltijd. 

Chinese kool is sowieso een makkelijke groente om te wokken, kijk ook eens hier voor meer ideeën. 


Ingrediënten (4-6 personen):

- 1 Chinese kool, in reepjes

- 250 gr kastanjechampignons, in plakjes

- 2 uien, in halve ringen

- 250 gr taugé

- 3 teentjes knoflook, geperst

- 1 ½ el gember, fijngehakt

- 5 el oestersaus

- 1 el sesamolie

Bereiding:

Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een wok en fruit de knoflook, gember en ui ca 5 min op laag vuur.

Voeg de champignons en sesamolie toe en zet het vuur wat hoger. Bak de champignons een paar min aan. Roer de kool en oestersaus erdoor en wok al omscheppend tot de kook geslonken is en de champignons gaar.

Roer de taugé erdoor en wok nog 1-2 min op hoog vuur.

Serveer met (witte) rijst met een gekookt ei en/of cashewnoten.

 



Reacties