Bavarois van rood fruit

 

Een heerlijk nagerecht of op een taartje. Lekker fris en romig.

Dit dessert is goed van te voren te maken, in een grote puddingvorm of in kleine schaaltjes. Pas de hoeveelheden aan door de ingrediënten te halveren of vermenigvuldigen. In bovenstaande schaal zit ongeveer de helft van alle bavarois, de andere helft had ik als taartvulling gebruikt.

 

Ingrediënten (8-10 personen):

- 8 blaadjes gelatine

- Ca 500 gr rood fruit (bv 250 gr aardbeien en 250 gr frambozen), diepvries

- 500 ml slagroom

- 100 gr fijne kristalsuiker

- ½ citroen, sap

 

Bereiding:

Week de gelatine in koud water in een kom.

Klop ondertussen de slagroom net niet stijf, zet in de koelkast tot gebruik.

Doe het (bevroren) fruit met het citroensap en de suiker in een pan en breng al roerend bijna aan de kook. Zet het vuur uit, pureer fijn en zeef het.

Knijp de gelatine uit en roer het door de warme fruitpuree zodat de gelatine oplost.

Spoel een glazen puddingvorm of kleine schaaltjes om met koud water. Spatel de fruitpuree door de slagroom en giet dit in de schaaltjes.

Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.


 


Reacties