Kaaskoekjes


Heerlijke kaaskoekjes voor bij een kom soep of als hapje.

Ik gebruik een mix van Parmezaanse kaas en belegen Gouda. Je kunt variëren met andere kazen die goed te raspen zijn. 

Door een ring te gebruiken worden de koekjes mooi rond, gebruik evt ovale of vierkante stekers om te variëren. 

Lekker bij de tomatensoep met tomaten en paprika .


Ingrediënten (12-15 koekjes):

-       - 60 gr Parmezaanse kaas, geraspt

- 40 gr Belegen kaas, geraspt

 

Verder:

- Blokrasp

- Uitsteker (8 cm diameter)

Bereiding:

Haal een bakplaat uit de oven en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Meng de geraspte kaas losjes met een vork. Leg de uitsteker op de bakplaat (in een hoekje) en verdeel er een eetlepel kaas in. Leg de steker ernaast en doe er ook kaas in. Ga zo door tot de kaas op is en je 12-15 koekjes hebt.

Schuif de bakplaat in de oven en bak 5-6 min tot de kaas gesmolten is en begint te kleuren. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes nog ca 15 min uitharden op de bakplaat.

Serveer bij een kop soep of salade.




Reacties