Aardappelsalade

Deze aardappelsalade is snel en makkelijk te maken, maar het lekkerst als het ruim van tevoren gemaakt wordt. 

De hoeveelheden kun je naar eigen smaak aanpassen. Ik vind het lekker om veel augurk te gebruiken, maar je kunt evt ook een extra ei toevoegen. De salade is lekker als lunch, maar kun je ook als voorgerecht of barbecue serveren.


Ingrediënten (1 persoon):

- 150 gr vastkokende aardappel, geschild en in blokjes

- 1 ei

- Handvol erwtjes, diepvries

- 1 el mayonaise

- 1 el kwark

- 1 el augurkennat (uit de pot)

- 1-2 tl mosterd

- 1/2 el bieslook, fijngehakt

- 2-3 augurken, in blokjes

Bereiding:

De aardappel, ei en erwtjes worden in dezelfde pan gekookt, was het ei dus even.

Meng voor de dressing de mayonaise, kwark en mosterd in een ruime schaal. Roer de bieslook erdoor. Breng op smaak met het augurkennat en peper en zout. 

Breng water met de aardappel aan de kook, kook de aardappel in 15 min, het ei in 12 min en de erwtjes in 5 min gaar. 

Spoel alles onder een koude kraan af.

Doe de aardappelen en erwtjes in de schaal en meng de dressing erdoor. Pel het ei, snijd in blokjes en roer met de augurk door de salade. Laat afkoelen tot kamertemperatuur of laat een nacht in de koelkast om de smaken te laten intrekken.


Reacties