Noedelsalade met kool en pindadressing

 

Deze noedelsalade met 3 soorten kool is lekker als avondmaaltijd of lunch.

Gebruik de rest van de kolen bijv in een stamppot of salade. Je kunt de kolen heel goed in een keukenmachine raspen.

Heb je dit niet? Snijd de groentes dan heel fijn met een groot mes.

 

Ingrediënten (2-3 personen): 

- 100 gr rode kool, geraspt

- 100 gr witte kool, geraspt

- 200 gr spruitjes, geraspt

- 90 gr sobanoedels

 

Voor de dressing:

- 5 el pindakaas

- 2 el witte wijnazijn

- 3 el sojasaus

- 2 el sesamolie

- 2 el honing

- 1 cm rode peper, fijngesneden

- ½ tl gember, fijngesneden

- 1 teen knoflook, fijngesneden

 

Voor erbij:

- Handjevol cashewnoten of pinda’s, grof gehakt

- Fijngesneden rode peper

Bereiding

Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en doe in een ruime schaal. Meng ondertussen de ingrediënten van de dressing. Roer de dressing door de gekookte noedels.

Roer de groentes in porties erdoor terwijl de noedels nog warm zijn en laat de smaken kort intrekken.

Serveer lauwwarm met extra rode peper en noten.

 

Reacties