Een heerlijke salade van tomaat en garnaal! Ideaal als je lekker wilt lunchen.
Je kunt deze salade goed in grotere hoeveelheden maken. Vervang de garnalen evt door licht geroosterde pompoenpitten, doe de knoflook dan in de dressing.
Ingrediënten (1 persoon):
- 2 tomaten, in blokjes
- Handvol grote garnalen, schoon (evt diepvries, hoeft niet ontdooit te zijn)
- 50 gr zachte geitenkaas, verkruimeld
- 1 teen knoflook, geperst
Voor de dressing:
- 1 el balsamicoazijn
- 1 el zonnebloemolie
- ½ el honing
- Versgemalen peper en zout
- Paar takjes verse peterselie, grof gehakt
Bereiding:
Verhit wat zonnebloemolie met de knoflook in een koekenpan. Voeg de garnalen toe en bak ze rozig en gaar.
Leg de tomaten en garnalen over een bord. Verdeel de geitenkaas en dressing erover.
Serveer evt met wat stokbrood.
Reacties
Een reactie posten