Breekbrood gevuld met feta en gedroogde tomaten

 

Een lekker wit breekbrood gevuld met feta en gedroogde tomaten. Maak een kerstboom van de bolletjes en serveer bij je kerstonbijt of kerstlunch!

Versier de broodjes naar smaak met kaas, sesamzaadjes of maanzaadjes.


Benodigdheden (11 bolletjes):

 

 

Verder:

- losgeklopt ei of melk

- geraspte kaas, maanzaadjes en/of sesamzaadjes


Bereiding:

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn, reken voor de eieren ongeveer een uur.

Doe de bloem, gist, zout, suiker, melk en eieren in de kom van een kitchenaid en begin met kneden, doe na 5 min en boter erbij. Kneed in totaal 15-17 min tot het een soepel deeg is en de kom schoon is.

Doe het deeg in een licht ingevette kom en laat afgedekt ca 60 min rijzen tot het deeg ongeveer verdubbeld is in volume. Verdeel het deeg in 11 porties van ca 83 gram en bol rustig op. 

Leg op een plank en dek af met een theedoek op glazen. Laat 10 min rusten.

Meng ondertussen de tomaten met de feta en verdeel in 11 porties, druk tot een balletje.

Keer een deegbol om en druk wat plat, leg een feta-tomaat balletje erop en vouw het deeg eromheen dicht. Leg het bolletje op een bakmat. 

Herhaal met de rest en leg de broodjes zo dicht bij elkaar dat ze elkaar net niet raken. Maak een kerstboom vorm. 

Dek weer af met de theedoek op glazen. Laat ca 60 min rijzen. Controleer met een vingerprik of het deeg goed gerezen is, als het kuiltje rustig terug veert is het goed.

Zorg dat de oven ondertussen voorverwarmd is tot 200 graden. 

Bestrijk de broodjes met wat geklutst ei of melk en strooi wat kaas, maan- of sesamzaadjes erover. 

Bak in ca 17 min tot ze gaar en goudbruin zijn.


Reacties