Zin in een gezonde maaltijd? Maak een stoompannetje vol groentes en een lekker stukje zalm!
Ik heb wortel, bloemkool en broccoli gekozen bij de zalm omdat ik de combinatie erg lekker vind. Probeer ook eens combinatie van broccoli, peultjes en paprika.
Wil je gestoomde zalm met Oosterse smaken als gember en sojasaus eten? Maak dan dit recept voor een stoompakketje van zalm.
Je kunt deze maaltijd aanvullen met gekookte aardappels of rijst, maar het smaakt zo ook erg lekker!
Ingrediënten (2 personen):
- ca 170 gr zalmfilet
- 400 gr bloemkool- en/of broccoli, in roosjes
- 2 wortels, in plakjes
- 5 gedroogde tomaten, in reepjes
- Paar takjes peterselie, gehakt
- Versgemalen peper en zout
Bereiding:
Breng in een pan met deksel waar een stoommandje of vergiet op past een paar cm water aan de kook.
Vul het stoommandje met wortel, bloemkool, broccoli (of andere harde groente) en gedroogde tomaten en stoom 10 min.
Leg de zalmfilet en peterselie op de groentes, bestrooi met wat peper en zout en stoom nog 5 min tot de groentes beetgaar zijn.




Reacties
Een reactie posten