Stoompakketje van zalm en groente

 

Met een stoompakketje kun veel verschillende kanten op. Ik heb nu zalm met groente en een marinade van oa gember, sinaasappel en bosui gestoomd.

Als je geen stoommandje hebt, gebruik dan een (rvs) vergiet dat op een pan past.


Ingrediënten (2):

- 1 teentjes knoflook, geperst   

- 2 cm gemberwortel, fijngesneden

- 2 bosuitjes, in halve ringen      

- 1 sinaasappel, sap en rasp

- 2 theelepels mosterd 

- 1 eetlepel zonnebloemolie           

- zout en versgemalen peper

- 200 gr zalmfilets, in 2 stukken

- kleine of ½ paksoi, in dunne reepjes

- Paprika, in blokjes

Bereiding:

Breng water in een stoompan aan de kook. Meng de knoflook, bosui, gember, sinaasappelrasp en -sap met de olie en mosterd in een lage glazen schaal. 

Leg de zalmstukken erin en wentel er (evt 1 voor 1) door.

Leg 2 vellen bakpapier naast elkaar. Leg op elk vel naast het midden een stuk zalm en bestrijk met de rest van de marinade.

Verdeel de paksoi en paprika over de zalm en vouw het bakpapier dicht: eerst dubbel, dan de zijkanten en vouw dan de open kant 3x naar binnen. 

Leg de pakketjes in een stoommandje (of vergiet) en plaats dit op de pan. Doe de deksel erop en stoom in ca 15 min gaar.

Serveer bijv met naanbrood of rijst.


 


Reacties